Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prisade Sundsvallskrögare avslöjar: Här är vårt framgångsrecept

Två nya krogar i Sundsvall har kvalat in på listan över Sverige bästa restauranger.
Apa och Rå är med i White Guide.
– Det är jättekul, säger krögarna Tord Budenberg och André Berglund.

Annons

White Guide listar landets förnämsta restauranger varje år. Det är den enda heltäckande restaurangguiden i Sverige som utvärderar den svenska restaurangbranschen med journalistisk integritet. Varje år testas närmare 800 restauranger.

White Guides testpatrull bedömer mat och dryck men också helhetsintrycket, som miljö, service och stämning på varje restaurang.

Sedan tidigare finns fem restauranger i Medelpad med på listan; Casiopeija, Invito, Lörudden, Skatan och Restaurang Vindhem. I år tillkommer två nykomlingar i Stenstan; Apa och Rå som båda öppnades i december för ett år sedan.

– Det är roligt att få ett erkännande åt vår köksmästare och personal som har gjort ett bra jobb, säger Apas delägare Tord Budenberg.

Hans restaurang nischas på hamburgare, och Tord Budenberg tycker att det är extra roligt att en hamburgerrestaurang kommer med på en så prestigefylld lista.

André Berglund, krögare på Rå, är lika nöjd.

– Det är ingenting vi strävat efter, att komma med i White Guide, men det är jättekul när det ändå händer, säger han.

Han tror att erkännandet beror på att de lyckats i köket, och med helheten.

– Vi försöker ha ett modernt tänk och koncept, med en avspänd atmosfär gentemot kunden, säger André Berglund.

Läs mer:

Restaurangerna som platsade i White guide 2015

Sundsvalls gastronomiska rektor