Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Priskrig på bredband i Stöde – men hur kunde det bli så mycket billigare?

I slutet av 2016 fick vi på södra sidan i Stöde ett erbjudande från Servanet om att ansluta oss till deras fibernät till en kostnad av 19 900 kronor. Vi hade då möjlighet att själva bestämma vilken leverantör samt vilken hastighet vi önskade på internetanslutningen. Så plötsligt hände något positivt. En annan leverantör, IP-only, dök upp och undersökte intresset för att ansluta till deras nät.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Om intresset var tillräckligt stort för att bygga ett eget nät var villkoren: Anslutningsavgift 14 900 kronor inklusive grävning fram till ditt hus. Du skulle även få bestämma leverantör och hastighet på internetanslutningen.

Då kom plötsligt ett nytt erbjudande från Servanet. Anslutningsavgift 9 900 kronor! Vad hade hänt? Hade man gjort en felkalkyl på 10 000 kronor? Men i det nya erbjudandet blir du tvingad att binda dig i 24 månader och en hastighet på 500 megabit per sekund. Kan nog påstå att ingen som omfattas av erbjudandet har behov av 500 megabit. Vid val av en viss leverantör kostar internetanslutningen 7 248 kronor i 24 månader och 500 megabit. Om jag själv fått välja efter mina behov hade det kostat 1 872 kronor i 24 månader och 100 megabit!

För Plus-kunder: 100 miljoner till bredband på landsbygden: "Jättepositiv satsning" (publicerad i mars)

Naturligtvis är jag glad åt prissänkningen, men jag undrar hur man helt plötsligt kan sänka priset med 10 000 kronor?

En annan fundering: Hade vi fått betala 19 900 kronor om inte IP-only hade kommit in i bilden? Jag har min teori klar. Ett stort tack till IP-only för att ni fixade prissänkningen. Vad säger Servanet om ovanstående? Svara gärna i denna tidning.

Stödebo

Svar direkt:

Vad tråkigt att du ser vårt erbjudande så. Det är inte en prissänkning och ingen felkalkyl – det är en alternativ finansieringslösning i en ny paketering som vi tror är bra för våra kunder. Det är helt enkelt ett annat sätt att betala sin anslutning - med en lägre startavgift.

Alla kanske inte är i behov av 500 megabit per sekund i dag, men imorgon kommer behovet att se helt annorlunda ut. Och vi vill att våra kunder är förberedda för framtiden.

Vi på Servanet drivs hela tiden av att hitta nya affärslösningar som passar våra kunder, med en teknik som vi vet håller för framtiden - för våra kommuners utveckling och tillväxt. Det kommer vi att fortsätta med, precis som att andra verksamheter och butiker har kampanjer och erbjudanden som attraherar. Att vi är kommunala är också en trygghet då en fiberanslutning till oss innebär en fiberanslutning till ditt eget fibernät med din kommun som ägare av nätet.

Linda Kinell

Kommunikationschef Servanet

Läs också:

► För Plus-kunder: Spaden i jorden för supersurf på landsbygden – här är orterna som får fiber nästa år

Stort fokus på att hela Sundsvall ska leva – så ska kommundelarna utvecklas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel