Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Privatägt i välfärden bidrar bara till orättvisor

Alla skolbarn ska ha samma möjligheter till stöd i sin skola och samma förutsättningar att nå sina mål. Någon rättvisa borde råda.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Ni privata skolor i länet borde få betala tillbaka de pengar ni fått, och som ni sökt på felaktiga grunder dessa år. Eller skänk pengarna till de behövande kommunala skolorna i länet.

Vinsterna som görs på privata skolor och inom vården är skrämmande höga. Det är inte konstigt att det är brist på lärare i kommunala skolor, på läkare på vårdcentraler och även på andra yrkesgrupper inom sjukvården. De söker sig till de privatägda alternativen.

Ta bort det privatägda och inför statligt ägande inom både skola och sjukvård. Då blir det lika för alla vilket innebär inga samhällklyftor. Alla ska få rätt till bra undervisning och bra sjukvård. Och så kan vi även spara in en slant på våra högavlönade politiker.

Sundsvallsbo

Läs även:

De fristående skolorna bidrar till segregation – så vill jag inte ha det i Sverige i dag

Gymnasielärare: Skolpengen har fått oss att glömma vem skolan är till för

Mimerskolan: Sämre kvalitet skulle innebära vår undergång

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel