Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO: Bidrag måste kollas – vi står för våra fel och gör rätt

Emma Jaenson skriver på ledarplats i Sundsvalls tidning den 28 mars, att man inom vissa organisationer har satt i system att fiffla med bidragspengar och att PRO var en sådan organisation. PRO har medlemmar som är med i flera föreningar. Medlemmarna bestämmer själva vilka aktiviteter som är bra för den enskilde medlemmens hälsa och sociala situation.

Läs också: Emma Jaenson: PRO:s fiffel visar att bidrag måste kontrolleras hårdare

PRO har redovisat medlemskap när vi sökt bidrag både på riks- och länsplanet, då vi ansett att medlemmarna själva ska få bestämma vilka föreningar och aktiviteter de vill vara med i.

Från 2017 redovisar PRO både på riks- och länsplanet enbart medlemmar. PRO riks har till socialstyrelsen rättat medlemssiffrorna och återbetalat för mycket erhållet statsbidrag. Här i Västernorrland har PRO-distrikten Medelpad och Ångermanland gjort klart med landstinget och återbetalat de bidrag vi fått för mycket under tiden 2011–2016. PRO är en organisation som står för sina fel och gör om och gör rätt.

Vi håller med Emma Jaenson att det bör bli bättre kontroll på utbetalning av statsbidrag och landstings-/kommunala bidrag.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

PRO kommer även i fortsättningen att arbeta för att pensionen skall höjas så att inte medlemmarna hamnar under EU:s fattigdomsgräns det gäller främst kvinnorna som har varit hemma och skött barn för att samhället inte var uppbyggt med daghem och så vidare.

PRO kräver högre pension och lika skatt för löntagare och pensionärer.

Bengt Persson

Distriktsordförande, PRO Medelpad

Läs också:

► För Plus-kunder: Priset på PRO:s matkasse går ner: "Kan vi vara med och prispressa varor är det bra"

Lögner och dyra inköp – det här trodde jag inte om PRO

Gratis bad och träning – så kan vi få friskare pensionärer i Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel