Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prolympia fördubblar verksamheten

Friskolan Prolympia har fått klartecken att utöka sin verksamhet i Sundsvall.
Redan till hösten drar vi igång med en förskoleklass samt årskurs 1-5, säger rektor Nils Nyborg.

Prolympia i Sundsvall håller till på Tomtegränd i Haga-området, där de idag har undervisning i årskurserna 6-9.

Nu har Skolinspektionen gett klartecken till att utöka verksamheten.

Det är glädjande att vi nu fått beskedet, säger Nils Nyborg.

Prolympia räknar med att omgående starta i samtliga årskurser de nu fått tillstånd till, från 6-års till årskurs 5.

Det finns redan yngre elever som redan nu anmält att de vill gå hos oss från årskurs 6 och de får nu chansen att komma till oss tidigare, säger Nils Nyborg.

Tanken är att ha en förskolegrupp till hösten, sedan en årskurs i vardera ettan och tvåan och sedan två klasser från årskurs 4-5.

Skulle så bli fallet kommer Prolympia att ha över 500 elever och det gör att alla inte får plats i de befintliga lokalerna på Tomtegränd.

Vi tänker att förskolan och upp till årskurs 5 ska inrymmas i de lokaler vi nu har, samtidigt som vi då letar nya lokaler för årskurs 6-9, säger Nils Nyborg.

De hoppas hitta en lokallösning i området eftersom de ser det som naturligt att barnen väljer Prolympia från 6-års och hela grundskolan.

Dessutom är närheten till idrottsplatser viktig då vi profilerar oss på idrott och hälsa, även om det nu för de yngsta blir mer inriktning på lek, säger Nils Nyborg.

Huvudman för Prolympia är Ulno AB.