Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Protester mot motorbana

Terrängklubben vill utöka motorbanan.
För det söker föreningen tillstånd.
Men grannar till banan protesterar.

Annons

Sundsvall - Timrå Terrängklubb har ansökt om att få utöka motorbanan i Torsboda. I samband med det har närboende fått chansen att yttra sig angående planerna och reaktionerna är skarpa.

En av grannarna menar att det skulle bli rent livsfarligt att vistas i området om banan utökas. Redan som det är i dag störs grannen av motorbanan och lämnar därför in protester mot en utvidgning. Det gäller också ett antal andra grannar till motorbanan som anser att en utbyggnad går emot kommunens miljöpolicy.

Kultur- och teknikförvaltningen har däremot ingenting emot att arrendera ut mer mark om det sker på samma villkor som tidigare. Miljö- och byggkontoret skriver i ett yttrande att det måste göras en bullerutredning gällande planerna. Det ska ske eftersom motorbanan, om den byggs ut, kommer närmare bebyggelsen.