Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publiksnittet i hockeyallsvenskan fortsätter att öka: "Vi går mot strömmen"

I fjol ökade publiksnittet i hockeyallsvenskan med 123 åskådare per match.
Nu fortsätter den positiva trenden – och efter halva årets säsong har snittat ökat med ytterligare 66 personer per match.
– Vi jobbar hårt med att ta besökarnas upplevelse på arenan på allvar, säger hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance till ligans officiella hemsida.

► (+) Hockeypuls Allsvenskan #11: Bottenlagets kris, ligans hetaste spelare och oväntade klubbytet

Med 26 omgångar avklarade av säsongen 2017-2018 ligger snittet på 2703 åskådare per match. Det är alltså en ökning med 66 – eller två och en halv procent – jämfört med i fjol, när hockeyallsvenskan också höjde sitt snitt.

För andra säsongen i rad pekar alltså kurvan uppåt.

– I hockeyallsvenskan har vi aktivt jobbat med frågor kring publikupplevelsen de två senaste säsongerna. Vi ser nu att vårt arbete börjar ge resultat då vårt publiksnitt ökar för andra året i rad medan andra hockeyligors publiksnitt minskar, säger hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance och fortsätter:

– Vår utgångspunkt är att hockeyallsvenskan finns till för supportrarna. Det är därför extra roligt att kunna konstatera att vi går mot strömmen i hockey-Sverige och ökar antalet besökare på våra matcher.

LÄS OCKSÅ

► (+) Borlängemålvakt tränar med Leksand – kan lånas in mot Södertälje

► (+) TV: Hockeypuls SSK: Här är spelarna som får underkänt efter halva säsongen – och han har hållit SHL-klass

► (+) Hägglund: Orkar "Säcken" fortsätta tjata hål i huvudet på spelarna blir det här bra

► (+) Liverapport: Följ Timrå IK under säsongen

► (+) Ollas målskytt igen – efter skadan och 'andra försäsong': "Har kört mer eller mindre brutalt"