Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Puckens krönika: Fin och stilren hyllning till Lindgren – och så spelas play off

De bägge lagen stod uppradade på isen, musiken dånade ur högtalarna, publiken applåderade och Alexander Lindgren gjorde entré på isen i NickBack Arena iförd vit skjorta och mörka byxor.
Valbos och Oppalas lag ringade in huvudpersonen som sa några ord om hur det kändes att bli invald i Valbo Hall of Fame. Fint, stilrent och välarrangerat trots en "sprakande” mikrofon.

Lindgren sa inte så mycket. Han berättade om vad han såg fram emot i matchen. Han ville se hemmabacken Filip Henriksson i ett hett slagsmål.

En önskan som snabbt slog in. Matchuret tickade fram till fyra och en halv minut då Henriksson utdelade sin första högerkrok på motståndaren. Nu ska det sägas att han fick ta emot några slag också. En match som slutade oavgjord.

Den andra matchen slutade 3–2 till Valbo.

Valbo har ju skiftat tränare, Henrik Glaas har tagit över efter Thomas Engman, det här var första matchen jag såg med Glaas och assisterande David Åkerblom i båset.

LÄS MER: Hör Valbos hyllning till Lindgren: "Det glömmer jag aldrig"

Vad jag kunde se var att hur än nya tränarduon skrek, pratade, pekade, vinkade eller vred sig av besvikelse, fick de ingen ordning på manskapet sitt.

Valbo slog Oppala med 3–2. Men man gjorde det utan att göra några större avtryck och med tanke på att play off väntar runt hörnet hade jag väntat mig mer.

Glaas var rejält förbannad och plockade fram stora sågklingan.

– Lagets uppträdande är helt oacceptabelt. Så här får man inte uppträda på en hockeybana. Vissa spelare verkar tro att de får göra vad de vill på isen, det tolererar jag inte och det ska de få höra nu efter matchen, sa Glaas direkt efter slutsignalen.

Det kallar jag för sågning.

Visst höll derbyt låg kvalité, men jag kan tycka att Glaas var lite väl hård i sitt omdöme, med tanke på att man inte hade något att spela för samtidigt som jag tror att spelarna mer tänkte på Hammarö och onsdagens play off än serieepilog utan värde.

Glaas kan ha varit lite taktisk också. Kanske ville han baissa sitt lags chanser, vrida ner förväntningarna, ett sätt att skapa fokus och skärpa inom truppen, något som Tommy Sandlin på sin tid var expert på och ofta använde sig av.

Oppala hade mer att spela för. Laget kämpade fint för att ta en trea och därmed ha en möjlighet att komma på övre halvan av rankingen och en eventuell tredje och avgörande match hemma i Gavlerinken.

Den här matchen kunde ha slutat hur som helst, tyckte Oppala gav serieettan en tuff uppgift, men det räckte inte och man blev kvar som nionderankade lag.

– Det blev Filipstad, meddelade Oppalas matrialare när jag pratade med lagets tränare Christian Sjöberg bara några minuter efter slutsignalen.

– Jaha, det blev så… Filipstad borta en onsdag, det kan bli problem med många spelare att få med på den resan, vi får väl se om vi får ihop lag, sa Sjöberg.

Sandviken hade Munkfors i play off före sista omgången i fredags. Segern mot Malung, efter overtime, ändrade förutsättningarna inför rankingen och SIK får på onsdag ta bussen upp till – Malung (!).

Munkfors eller Malung kan väl gå på ett ut. Malung är en kortare resa, ett lag som man vet att man kan slå, två gånger dessutom.

Speldagar i play off 1 är onsdag, fredag och ev skiljematch söndag. Valbo inleder hemma och Oppala och SIK startar borta.

Övriga matcher i play off är: Hedemora-Viking, Grums-Falun, Avesta-Björbo, Munkfors-Kil och Skedvi/Säter-Hallstahammar.

■■ Vill du ha fler sportnyheter direkt i din telefon – ladda hem våra nya appar.

Ladda ned appen här för Iphone (GD)

Ladda ned appen här för Google Play, Android (GD)

Här kan du ladda ner appen till Iphone (AB)

Här kan du ladda ner appen till Android (AB)