Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Råd till vilsen medborgare

Annons

Replik på "Ett rop på hjälp – hur ska jag tänka?", ST.nu 9 november.

Jag tror på det egna valet. I dag lever vi i en globaliserad värld, och Sverige består av olika nationaliteter. Så ser verkligheten ut. Det är tur att människor från andra länder har valt att bosätta sig med oss, för vi hade inte kunnat klara vår välfärd annars.

Enbart invånare födda i Sverige, räcker inte till för att fixa vård, omsorg och service åt kommande generationer. Så att välja att klaga på att människor med annan hudfärg och annan kultur bor här, är lika med att önska sig ett Sverige som tappar både ekonomi och välfärd.

Sen – hur många fler invånare vi ska ha i Sverige, det är en fråga för politikerna. Lägg inte den frågan på de personer som kommer hit, utan vänd dig till politiken eller börja jobba politiskt.

Just nu är det ju en stor folkvandring, av människor som flyr för livet. Det är en humanitär fråga, hur många människor som flyr krig kan vi hjälpa, och hur? Kvar blir sen ditt val att endera gå och reta dig på att en del människor här i Sverige är annorlunda, eller så kan du välja att leva ditt svenska liv i ett Sverige med olika slags medborgare. Fira midsommar på ett svenskt sätt, med bara svenskar om det känns bäst, det är helt ok. Eller om du är nyfiken, fira tillsammans med någon med annan kultur. Väljer man att prata illa om dem som bor här och som har en annan kultur, då skapar vi ett kallt och hårt Sverige. Väljer vi däremot att tänka att alla är lika mycket värda trots olikheter, och funderar på hur vi kan hitta olika lösningar på hur vi kan leva tillsammans, då skapar vi ett varmt och trivsamt samhälle.

Valet är ditt.

Elisabet Zemturis (MP)

Ledamot i barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel