Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Radarparet satsar på brödbutik på torget i Ånge: "Vi har funderat länge på det här"

Bageri Kringlan kommer att öppna en brödbutik i anslutning till bageriet på torget i Ånge.
– Vi kommer att ha fullt bagerisortement, och man kan också fika här, säger Lasse Johansson.

Bagarna Lasse Johansson och Ove Eriksson har drivit bageri Kringlan sedan 1999, men redan i början av 80-talet började de jobba tillsammans på bageriet.

– Vi har följts åt hela livet, vi växte upp på samma gata och gick bagarskolan samtidigt, så vi kan varandra utan och innan, säger Lasse.

Läs mer: Bageriet som växer

Nu öppnar de en brödbutik i entrén till bageriet. Anledningen är att konkurrensen från vanliga matbutiker hårdnat, ofta med konkursade bagerier som följd.

– Vi har funderat länge på det här. Många småbagerier lägger ner för att de blir utkonkurrerade av butiker som kör bake-off bröd, och det är lika överallt, även utomlands. Nu satsar vi för att överleva i stället, säger Lasse Johansson.

I brödbutiken, som får namnet Bakfickan, kommer man att kunna köpa nybakt bröd, tårtor, mackor och sallader. Längs väggen i entrén finns fönsterbänkar där man kan ta en kopp kaffe och titta ut mot torget.

Butiken kommer inte göra att produktionen blir lidande, snarare tvärtom enligt Lasse.

– Vi kommer fortfarande ha bra samarbeten med butikerna som vi idag levererar bröd till.

En hel del arbete återstår, och nu väntar de glada bagarna på att inredningen ska komma, så att de kan öppna butiken i slutet av oktober.