Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningsinsats i Klövsjö efter larm om skoter genom isen

Vid 18.40 på fredagskvällen larmades räddningsenheter till Klövsjön där en skoter ska ha gått genom isen. En räddningsinsats inleddes på platsen och två personer undsattes.

Annons

Två personer var inblandade i olyckan. Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen.

– Preliminärt är personerna som åkte på skotern på isen och inte i vattnet, men det är mycket tunn is på platsen så de kommer inte därifrån. Just nu jobbar man på att evakuera personerna därifrån, säger Börje Öhman, kommunikatör hos polisen.

Personerna lokaliserades av en ambulanshelikopter. Även polispatrull kallades till platsen.

Enligt polisen kunde de drabbade personerna inte undsättas med hjälp av helikoptern och den kunde inte landa där personerna var på grund av tunn is, utan personerna behövdes undsättas från land.

Vid 20.10 meddelade polisen att de båda personerna kunnat undsättas och att de inte var i behov av sjukvård.

- Personerna är omhändertagna och ska vara inne i en stuga i närheten för att få upp lite värme. Efter omständigheterna har det slutat lyckligt, säger Mats Kronsten vid räddningstjänsten.

Kartan anger ungefärlig position för den inträffade olyckan.

Texten uppdateras.