Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningsledare Gunnar Lööf: "Det började med tre bilar"

Minst en lastbil och kring tiotalet personbilar fick omfattande skador i den seriekrock som inträffade på fredagseftermiddagen på E4 vid Årskogen, norr om Gnarp.

Då Norrhälsinge räddningstjänsts styrka från Jättendal kom till olycksplatsen strax norr om Gnarp, hade köer redan bildats. Bärgningsbilarna kunde inte ta sig fram till de skadade fordonen, den lastbil som orsakade trafikkaoset blockerade vägen. Snett bakom den stod ännu en lastbil med släp och däremellan fanns flera personbilar inkilade. Längs hela sträckan fram till norra avfarten mot Norrfjärden byggde kön på och även bland dessa fordon körde flera in i vajerräcket.

Se här hur det såg ut på olycksplatsen.

Enligt Gunnar Lööf, räddningsledare på olycksplatsen, fördes ett par personer till sjukhus med lindriga skador, men att plåtskadorna var desto fler.

– Det började med tre bilar, en lastbil och ett par personbilar, som hade kolliderat. Det blev stopp i trafiken i södergående riktning och därefter blev det en seriekrock.

– Bärgningsbilarna kom inte fram och vi från räddningstjänsten i Jättendal fick ta bort vajerräcket för att bilarna skulle kunna ta sig därifrån.

Södergående trafik leddes efter en stund vidare via Tjärnviksvägen, och norrgående körfält kunde öppnas efter cirka en timme.

Intill den lastbil som först var inblandad stod ännu en lastbil, hur var det med den?

– Den kan nog köra därifrån för egen maskin.

Det var en omfattande insats av räddningspersonal och bärgare?

– Ja, polisen Västernorrland var där och en styrka från räddningstjänsten i Njurunda kom dit. Och det kom bärgare både från Hudiksvall och Sundvall, säkert kommer det att ta ett tag innan man får bort den första lastbilen.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik