Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningstjänsten efter inbrottet i brandbilen: "Det är urbota dumt"

Både räddningstjänst och polis ser allvarligt på inbrottet i brandbilen i Timrå på onsdagseftermiddagen.
"Att man gör ett inbrott i en bil är dumt, men att göra det i en brandbil, det är urbota dumt" skriver räddningstjänsten i Medelpad på sin Facebooksida.

Läs även: Tjuvar gjorde inbrott i parkerad brandbil

– Vi ser ytterst allvarligt på brott mot blåljusfordon, det påverkar samhällets krisberedskap och det är inte alls bra, säger Marcus Grahn, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Det var under onsdagseftermiddagens fyspass för skiftet på brandstationen i Timrå som ett fönster på brandbilen krossades och en Ipad försvann.

– Ipaden är viktig i arbetet, där finns kartor och information som vi måste ha om det händer något, säger en brandman på stationen.

Men tjuvarna kommer inte få mycket glädje av läsplattan enligt räddningstjänsten.

"iPaden är totalt meningslös att ha då vi självklart har alla koder för att spärra den"

Och händelse skapar starka reaktioner, många upprörda kommenterar på räddningstjänstens inlägg.

"Mycket illa att vandalisera en brandbil. Obehagligt dumt."

"vem är så korkad o lämnar kvar en ipad då? skyll er själva"

Nu kommer en reservbil att användas tills den ordinarie bilen får en ny fönsterruta och kan tas i bruk igen.

"Om DU som gjorde detta otroligt dumma inbrott läser detta, så tänk på att nästa gång så kanske det är en släkting, vän eller nära familjemedlem som inte kommer att få den snabba hjälp som vi normalt sett erbjuder."

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!