Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningstjänsten i behov av fler deltidsbrandmän – bjuder in till övningar

Över 20 deltidsbrandmän behöver rekryteras i Medelpad inför nästa år. För att få fler personer att intressera sig för yrket bjuder nu räddningstjänsten in allmänheten till övningar.

Det har länge varit ett stort behov av fler deltidsbrandmän i Medelpad. Förra hösten behövde fler rekryteras, och så även i år.

I Medelpad finns det nio deltidsstationer med över 170 deltidsbrandmän, men för att täcka upp hela verksamheten behövs det rekryteras drygt 20 till inför 2018.

I ett nytt försök att locka fler till yrket kommer nu deltidsbrandmän under fyra lördagar att öva på trafikolyckor vid brandstationen i Njurunda – där alla är välkomna att delta.

Läs också: Förhandlingar inledda om nya avtal för deltidsbrandmän: "Får se om vi kommer överens"

– För att vi ska kunna bedriva en bra räddningstjänst i hela Medelpad är vi verkligen i behov av att hitta människor som vill och kan arbeta som brandman på deltid. Att arbetsgivare är positiva till och ser nyttan med att låta sin personal också jobba som deltidsbrandman, är oerhört viktigt för oss, säger Tommy Lindgren, ansvarig för deltidsbrandmännen, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Brandmän frustrerade över sämre avtal – risk att räddningstjänsten lamslås på landsbygden

Första övningstillfället sker 30 september klockan 09.00 på Njurunda brandstation. De andra övningstillfällena är 7, 14 och 21 oktober.

– Alla som är nyfikna på vad det innebär att vara deltidsbrandman eller kvinna har nu chansen att träffa oss, säger Christine Brandsägg, deltidsbrandkvinna i Njurunda.

FLER NYHETER:

Båt sätts in i sökandet efter försvunne mannen – räddningstjänsten letar i Selångersån

För Plus-kunder: Här säljs knarket i Sundsvall – sex adresser i centrum pekas ut i stor kartläggning

Insändare: Aldrig mer kommunal skola efter Pinheiros oförskämda inlägg

För Plus-kunder: Timrå IK gästar Tingsryd – så är läget i laget

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.