Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Radiofrieriet nådde fram till slut

Markus Edlund från Myckelgensjö passade på att fria i sitt sommarprat i närradion.
Men det strulade till sig innan frågan nådde mottagaren.

Markus Edlund och Annica Nilsson har varit tillsammans i nio år och har två barn ihop så ett giftermål är väl ett naturligt steg.

– Jag hade tänkt på det en längre period och det passade bra att fria under sommarpratet, berättar Markus.

Men det gick inte riktigt som planerat.

Markus sommarprat sändes flera gånger under tisdagen i Radio Örnsköldsvik. Vid första sändningen, mellan klockan sju och åtta, såg han till att Annica lyssnade noga på radion när han tillägnade henne den sista låten. Efter den skulle frieriet komma.

Men vad hände? En annan låt började spelas i stället.

– Vilken antiklimax, berättar Markus och skrattar. Det hade blivit något tekniskt problem så en ljudslinga gick i gång efter prick en timme i stället.

I stället för Annica blev det han som fick sig en överraskning. Men han lyckades hålla masken.

Vid niotiden åkte han in till stan och under elvasändningen av radiopratet kom så frieriet med. Det hörde inte Annica. Medan folk hörde av sig till Markus med gratulationer gick den blivande bruden lyckligt ovetande hemma.

Men under nästa sändning gick frieriet till slut fram Annica.

– Hon svarade: "Ja, det vet du", säger en lycklig blivande brudgum.

När blir det bröllop då?

– Det har vi inte bestämt ännu. Men åtminstone jag är inne på ett vinterbröllop. Det ska bli stort i alla fall, säger Markus Edlund.