Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragnarsson bakom suddenseger

Luleåmålvakten Mattias Modig visade varför han belönats med en plats i nästa veckas Tre Kronor-trupp.
Men på Hovet på torsdagen räckte det inte.
Matchhjälte blev i stället backveteranen Marcus Ragnarsson – som låg bakom Djurgårdens seger med 3–2 efter sudden.

Trots ett massivt övertag i skottstatistiken såg elitseriejumbon Djurgården ut att åka på ett nytt bakslag på torsdagen. Den energi som man hoppats på efter helgens hemmaseger mot Färjestad fanns visserligen – men 21-årige Mattias Modig i gästernas mål motade skott på skott.

Därtill visade även unga Kristofer Berglund och Linus Omark varför de spelar Euro hockey-turnering i Malmö och Moskva nästa vecka. Luleåduon spelade fram till Johan Harjus ledningsmål i första perioden. Och som om det inte vore nog svarade Omark direkt på David Schneider kvitteringsmål och gjorde 2–1 till Luleå i inledningen av tredje akten.

– Trots att vi spelade slarvigt hade vi chansen att vinna i dag. Så det här känns för jävligt, säger Luleåtränaren Roger Rönnberg som därefter såg Djurgården ta kommandot.

Länge såg det dock ut som om Luleås två mål skulle räcka för seger.

Men 37-årige Marcus Ragnarsson, som tvingats lämna återbud till Tre Kronor på grund av knäproblem, ville annorlunda.

– Vi har spelat riktigt bra på sistone och fått lite jävlar anamma i laget. Och vi gör en gedigen match i dag, säger Ragnarsson som med knappt tre minuter kvar av matchen drog i väg en hård kanon direkt i krysset.

Målet som betydde 2–2 gav Djurgården den energi som krävdes i förlängningen – där det bara krävdes 28 sekunder innan Ragnarsson var framme igen.

– Den pucken tog på Schneider så att han kunde styra in den. De kan de där amerikanerna, det är ju nästan som baseboll, skrattar han.

Efter en tung period för Djurgården är Djurgårdstränare Tomas Montén självklart nöjd med de två poängen.

– Vi har haft det tufft, men det känns som vi är på väg åt rätt håll, säger Montén som under torsdagen – förutom matchen – fått en hel del frågor som inte alls rörde ishockey.

Men domen mot Djurgårdens forward Fredrik Bremberg, som av Uppsala tingsrätt dömdes till 70 dagsböter om 700 kronor för rattfylleri och våldsamt motstånd, har inte påverkat laget, menar tränaren.

– Inte alls. Jag visste inte ens om att den skulle komma i dag förrän någon tidning ringde, säger han.