Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Railway Saloon i Sundsvall stängs – ägarbolaget har skulder till kronofogden

Railway Saloon har stängt.
Företagets ägarbolag är restfört hos kronofogden med skulder på en halv miljon kronor.
– Det är klart att det är tråkigt att vi måste stänga, men det känns som att restaurangen har gjort sitt, säger krögaren Lillemor Larsson.

Railway Saloon & Steakhouse på Landsvägsallén har genom åren varit en av de populäraste Sundsvallskrogarna med olika välbesökta liveuppträdanden och event.

Men nu är det slut. På restaurangens Facebook-sida finns ett kort meddelande om att krogen har stängt.

– Det stämmer att Railway Saloon har upphört med sin restaurangverksamhet i våra lokaler. Verksamheten har legat nere sedan i januari, säger Cecilia Granath, pressansvarig på fastighetsägaren Jernhusen.

Restaurangen har skulder till Jernhusen, men det är ingenting som Cecilia Granath vill kommentera närmare.

– Nu pågår det en affärsmässig diskussion med den nuvarande hyresgästen om framtiden, säger hon.

Railway Saloon drivs av aktiebolaget Sundsvall & Co i Norrland som har sammanlagt 484 427 kronor i obetalda skulder restförda hos kronofogden.

Dessutom måste företaget betala in 300 000 kronor ytterligare till olika fordringsägare inom kort, annars kommer även de skulderna att restföras av kronofogden.

Railway Saloons ägarbolag företräds av krögaren Lillemor Larsson. Hon är en känd profil i branschen i Sundsvall och har drivit flera olika restaurangrörelser genom åren, bland annat restaurangen i Tranviken. Men bolagets verksamhet har på senare år brottats med ekonomiska svårigheter.

– De mesta av skulderna handlar om hyran som rör hela anläggningen i Tranviken. Det var en väldigt dålig sommar för oss där i fjol och verksamheten gick dåligt. När det gäller Railway Saloon så rör det sig om betydligt mindre belopp, säger Lillemor Larsson.

Hon beklagar att Railway Saloon ändå måste stänga.

– Det har kommit in flera nya aktörer på marknaden som gjort att konkurrensen hårdnat. Givetvis gör det ont, men ibland måste man ta svåra beslut och gå vidare.

Läs mer:

Restaurangrörelse får varning

Lista: Tuff konkurrens bland krögarna som gör miljonvinster – så mycket tjänar de

Glitter, glamour och drag