Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånaren försökte pressa offrets flickvän på pengar

I sin mobil hade det 20-åriga rånoffret en lättklädd bild på sin flickvän.
Den ena rånaren ringde upp kvinnan och krävde 5 000 kronor – annars skulle bilden läggas ut på internet.

Annons

De två misstänkta rånarna – en man i 25-årsåldern och en kvinna i 18-årsåldern – rånade på onsdagskvällen under vapenhot en ung man i Bosvedjan i höjd med gångtunneln under E4.

I samband med händelsen avfyrades ett skjutvapen, och rånarna fick med sig mannens mobiltelefon och en mindre summa kontanter.

I telefonen hade offret en lättklädd bild på sin flickvän.

När den kvinnliga rånaren fick se bilden, ringde hon upp kvinnan och krävde henne på 5 000 kronor – annars skulle bilden läggas ut på nätet.

På fredagskvällen gick 18-åringen in på Ica Esplanad. Där plockade hon på sig en massa varor. Hon gick sedan tillbaka till ingången, där pojkvännen väntade och öppnade grinden för henne.

Men personalen såg vad som hände och rusade fram för att stoppa henne.

18-åringen slängde ifrån sig större delen av varorna, och försökte ta sig förbi personalen. Till slut gav hon en av de butiksanställda ett knytnävsslag i ansiktet och kunde fly från platsen tillsammans med pojkvännen.

Med sig fick hon lakrits till ett värde av tio kronor.

Brottet rubriceras som motvärnsrån.

På fredagskvällen anhölls de två misstänkta rånarna i sin frånvaro, och dagen därpå greps de i 25-åringens bostad.

Paret har nu begärts häktade. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för rån och mordförsök, medan kvinnan är misstänkt för två fall av rån, försök till utpressning och medhjälp till mordförsök.

Häktningsförhandlingarna kommer att äga rum på onsdag.