Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånmisstänkt begär ersättning

En 22-årig Sundsvallsbo som satt anhållen och häktad i tre veckor begär nu 120 000 kronor i ersättning från justitiekanslern.

Mannen hävdar att han på grund av frihetsberövandet gått miste om ett halvt års inkomst eftersom hans studier utomlands sköts upp ett halvår.

22-åringen greps i juli av polisen när han tillsammans med två medmisstänkta personer befann sig nära platsen för ett rån och medverkade till lastning av gods från rånet. Hans två kumpaner har senare dömts för samma rån. Men åtalet mot 22-åringen las senare ner eftersom brott inte gick att bevisa.

Mannen som anhållits och häktats av åklagare i Stockholm fick dock tillbringa tre veckor i häkte. Enligt hans advokat var det för kallt i häktet och Sundsvallsbon drabbades därför av en infektion.

Åklagaren hävdar att mannen betett sig på ett sätt som gör att det var fullt rimligt att han var misstänkt för brottet och att han därför inte ska ha någon ersättning.