Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätt beslut att skrota skyskrapan på Stora torget

Sundsvall har många möjligheter att utvecklas till en “riktig” storstad. Skyskrapa på stora torget är dock ingen bra idé.

Jag såg att planerna på den berömda skyskrapan på Stora torget är stoppade. Det har jag inget emot. Det hade sänkt värdet i Stenstan. Dessutom behöver inte en stad som Sundsvall, där männen har fått onödigt mycket plats i historien, en jättesnopp på Stora torget.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Det Sundsvall behöver är ett minnesmärke för den moderna feminismens grundare Frida Stéenhoff. Vad hade hon sagt om skyskrapan? Om man nödvändigtvis måste ha en skyskrapa så kan man väl istället bygga den på Navet eller i någon av de nya stadsdelarna och använda den till något annat än lyxbostäder, som få har råd med, som exempelvis ett kommunhus? Även om den då fortfarande ser ut som en eh… ja... så stör den ju i alla fall inte den vackra Stenstan och bygger den som ett kommunhus frigörs finfin yta på Norrmalm som kan användas för till att förlänga Stenstaden norrut och där kan man bygga både hyresrätter och mer överkomliga bostadsrätter i typiska stadskvarter där husen, som helst bör kläs med sten eller puts, gärna får överstiga fem våningar.

■■ Följ ST Debatt på Facebook.

Det nuvarande kommunhuset har ändå röstats fram till Sundsvalls näst fulaste hus så det lär inte bli saknat. Esplanaden förtjänar ett bättre fondmotiv än ett före detta sjukhus och Norrmalm förtjänar att bli en stad igen.

Jacob

För Pluskunder: Osäker framtid för Stora torget efter "skrapans fall" – politiker efterlyser nya idéer

Läs även insändarna:

Skrapan går i graven – nu kan vi andas ut

Sundsvall – en stad på väg att försvinna

Bygg skyskrapan – men på annan plats

Slösa inte skattepengar på torget!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel