Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rätta munnen efter matsäcken

Annons

Jag har klarat av min ekonomi under alla mina år, utan hjälp från samhället trots att min lön inte varit hög.

Vad jag nu ser, är att samhället tagit sig vatten över huvudet. Vi är inte större än vad vi har ekonomi till och det tycks de flesta aktörerna i både näringslivet och på regeringsnivå inte riktigt ha förstått, och då menar jag även fackföreningsrörelsen i stora delar.

Jag har genom bekanta och även på närmare håll, sett hur sjukvården i dag urholkats och försämrats så att även den sjukes närstående inte längre får det dagliga livet att fungera.

Man skickar hem starkt vårdkrävande människor och den närstående måste ta ett stort ansvar för vården. Vad har dessa människor betalat skatt till kan man undra som lekman och mindre vetande?

Men ett vet jag, det är att högmod går före fall och det är vad som håller på att hända med Sverige om vi fortsättningsvis ska vara hela världens samvete. Att människor har och haft det eländigt under alla tider ä sant. För inte så länge sedan hade vi det riktigt eländigt även här och får detta vanvett fortsätta är vi snart på ruta ett igen.

Vad tänker man på, då den som betalat sin skatt inte får den vård den behöver? Min farmor tog hand om sina åldringar som sket på sig och sedan hade hon ladugården, barn och övrigt att sköta. Är det dit vi strävar igen eller vad är det våra politiker och samhällsbyggare vill? Man har den peng man har. Eller?

Frågande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel