Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rattfull kolliderade med träd på gångbana

Vid 17-tiden på julaftonen upptäckte vittnen en singelolycka på Universitetsallén i höjd med Himlabadet. Nu åtalas föraren för grovt rattfylleri.

Kvinnan som körde bilen kolliderade med en mittrefug vid ett övergångsställe, körde sedan av vägen och in i ett träd vid en gångbana. När vittnen kom till platsen kort efteråt såg de att det rök från bilen och slog larm.

Provtagning visade att kvinnan hade 1,72 promille alkohol i blodet. Hon har erkänt brottet och i polisförhör berättat att hon hade druckit alkohol på morgon och även kvällen innan olyckan men att hon inte kände sig påverkad då hon satte sig i bilen. Kvinnan hade kört några kilometer när olyckan inträffade och ska ha hållit på med fläkten då hon förlorade kontrollen över bilen.

Av förundersökningen framgår också att kvinnan som är i 50-årsåldern känner att hon har alkoholproblem och gärna vill ha hjälp att komma ur det.

Läs även: Personbil körde in i träd i centrala Sundsvall

Missa inte vår nya nyhetsapp för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android