Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Razul årets nybyggare i Västernorrland

Årets Nybyggare i Västernorrland. Det är härnösandsföretagaren Rasoul Zarar Ibrahim.

Han kom till Sverige 1990 och nu driver han flera restauranger i Härnösand, Kramfors och i Sundsvall.

– Det är roligt att uppmärksammas för mitt slit, säger Rasoul Zarer som också har suttit i kommunfullmäktige för moderaterna i Härnösand.

Han kom till Sverige 1990 och hade till att börja med svårt att få arbete. 2008 tog han saker i egna händer och öppnade sin första restaurang. Sedan dess har han vuxit med flera företag.

– Nu har jag så mycket att det är svårt att hinna med poltiken också.

Detta betyder att han nu kommer att presentera Västernorrland när årets Nybyggare i Sverige ska utses senare i höst. Då är det inte 10 000 som prissumman blev för årets nybyggare i Västernorrland. Utan då står 100 000 på spel.

Men de 10 000 han nu får i pris kommer väl till pass.

– Jag ska bjuda min familj och min svärmor på en god middag. Det är de värda, säger han.

Inspirationerna kring Årets Nybyggare priset är bland annat hämtade från Vilhelm Mobergs svit om svenskarnas migrationshistoria för drygt ett hundra år sedan. Då lämnade människor landet för att skapa sig en ny tillvaro, man blev nybyggare som ett resultat av ett uppbrott.

Nybyggare är en person med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag. Han eller hon ska med begränsade resurser, genom hårt och målmedvetet arbete, ha nått framgång i sitt företagande. Priset som årligen delas ut av Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf instiftades 1999 för att premiera vår tids Nybyggare.