Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reaktioner på att läkare saknas i Riksserien: "Bedrövligt" - "Borde vara hockeyförbundets uppgift"

SVT Västernorrlands granskning av tillgängligheten till akut läkarvård i Riksserien kontra SHL och Hockeyallsvenskan rör upp känslor på sociala medier. Inte minst på Modo Hockeys Facebooksida: "Bedrövligt", skriver flera användare.

"Bedrövligt! Det är självklart att det ska finnas sjukvårdare/läkare på plats, agera förbundet", "Ledsamt att det ska behöva vara så" och "Det ska vara lika för Damhockey att det ska finnas läkare under Matchen", är några av de många kommentarerna till Allehandas artikel om att det inte finns ambulans och läkare på plats i Riksserien på Modo Hockeys Facebooksida. Över 20 användare hade kommenterat artikeln efter publicering på Modo Hockeys Facebook.

Efter SVT Västernorrlands granskning har bland annat Leif Boork uttalat sig om de ojämlika villkoren i Riksserien kontra SHL och Hockeyallsvenskan, där det i de senare serierna finns krav på att läkare och ambulans ska finnas på plats på matcherna. Ett krav som saknas från Ishockeyförbundet gällande Riksserien.

Reaktionerna på Facebook är överväldigande stöttande för att förbundet borde kräva att det finns läkare och ambulans på plats även i Riksserien. "För djävligt, på såpass hög nivå borde det vara obligatoriskt...", skriver en användare. Men alla tycker inte att det är självklart eftersom kostnaden för sjukvården ligger på klubbarna och damhockeyn drar in betydligt mindre pengar än herrarna. "[...]I en perfekt värld skulle vi ha sjukvårdare på alla matcher, men jag förstår prioriteringen som råder", skriver en användare.

Och för andra har ekonomin ingen betydelse i det här fallet.

"Tycker detta borde vara Hockeyförbundets uppgift. Borde inte spela nån roll hur rik en klubb är", "Eftersom kvinnor har högre smärtgräns och är tuffare än män så är det helt rätt..... Jag var ironisk nu, självklart ska där finnas ambulans och sjukvårdare. Dels för spelarna, men även publiken. Ambulans ska finnas oavsett kön på sportutövare!!!", skriver två andra användare.

Läs också: Leif Boork om de ojämna villkoren: – Det är inte herrhockeyns öronmärkta pengar