Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rebecka Törnqvist 46 år

/

Annons

För 46 år sedan, 1964, föddes sångerskan Rebecka Törnqvist. Hon är jazzsångerskan som dragit mer mot pop. 1993 gjorde hon succé med debutplattan A night like this som sålde över 100 000 exemplar. Andra skivor är Good thing och Vad jag vill, den första med bara svenska texter. Hon har också sjungit Steely Dans gamla låtar och varit med i gruppen Gloria som bland annat givit ut skivan Travel like in songs.

För 93 år sedan, 1917, föddes den mycket inflytelserike kinesisk-amerikanske arkitekten I M Pei. Han var elev i den modernistiska Bauhausskolan och är kanske mest känd för glaspyramiden vid Louvren i Paris.

Namn vi minns

För 50 år sedan, 1960, dog en av de största inom svensk nöjesbransch, Gustaf "Topsy" Lindblom, dans- och nöjespalatset Nalens skapare. "Topsy" Lindblom var idrottare - guld i tresteg vid OS i Stockholm 1912 - och journalist, men gjorde mellan 1934 och 1960 Nalen till ett av Sveriges främsta nöjesetablissemang med de största svenska och internationella jazzstjärnorna. Under 1960-talet blev Nalen även scen för den framväxande popmusiken. 1967 tog Filadelfia över, men Nalen är numera åter ett nöjescentrum.

Annons