Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Recension Byarevyn: Många toppar och i princip inga dalar

Byarevyn Sundsvall
"Smakar det så kostar det!
Skönsbergs Folkets hus, Trettondagsafton

Annons

Det är en erfaren och slipad grupp revyartister som ställer sig på scenen i Skönsbergs Folkets hus. Årets nyårsföreställning från Byarevyn är den mest lokala hittills. Det stör inte publiken som med hjälp av rullatorer och käppar tagit sig från Järvsö, Gnarp och till och med Njurunda.

Årets revy är den mest lokala hittills under Byarevyns fyra år på scen, med texter från mestadels Lacke Svensson.

Att Svensson är en van ståuppare märks, framförallt i en scen om den moderna tidens allt mer krävande bilar. Där är hans tajming perfekt och han visar stort förtroende för sin text.

Även Kattis Melander har bidragit med bra nummer och hon gör även ett storartat jobb på scenen.

Av årets nykomlingar i truppen är en van och en ovan, och det märks. Christer Ölén gör ett par figurer som lätt platsat i en Chaplinfilm. Ulrica Andersson får inte så mycket scentid men där hon är med tycker jag hon får godkänt.

Finurliga sångtexter står Lillemor Edvall för men jag saknar verkligen en skarp ljudmixning. Alla sjunger med inlevelse och talang men orden tenderar att drunkna i musiken, och då försvinner också en stor del av humorn. Synd på så rara texter.

I stort sett allt som hänt i Sundsvall får vara med på scenen på något sätt. Bland höjdpunkterna finns en fullkomligt genialisk iscensättning av stafettläkare, en underbart absurd tv-show jag förväntar mig dyker upp på en riktig tv-tablå inom kort och väldigt välspelade barn i en sketch om vad som händer när förskolan i Sundsvall har vikariestopp.

Och hur kan man inte bli förtjust i tre sjungande rostbakterier, stort beröm till kostymeringen av dessa.

Det här är en föreställning med många toppar och i princip inga dalar. Jag undrar om truppen har en nog barsk redigering av sina nummer, då en del kunde trimmas för ännu högre kvalitet.

Men å andra sidan: vem har någonsin mått dåligt av att skratta lite längre?