Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redo att visas för världen

/
  • Ångeryttaren Anna Johansson förbereder lilla Chirality och mamman Lysin P inför visningen som resulterade i en andraplacering bland hoppfölen och att fölet ska visas på riksnivå.
  • Järvsöynglingen I´m Amazing med mamma Idonna visas av Carolin Lundgren.
  • Carina Edin från Fränsta föder upp halvblodsföl på hobbynivå. I går skulle hon visa upp Florian C, ett litet stjärnskott som verkar lovande.
  • Dressyrryttaren, utbildaren och uppfödaren Sigrid Bergåkra Berglund visade upp flera av de anmälda fölen. Ett av dem var I´m Amazing.

På pinnsmala ben studsar de fram. När årets halvblodsföl ska bedömas gäller det att de sätter hovarna rätt. Carina Edin ska presentera lille Florian C men hon tar det hela med ro.

– Det är bara en dag i hans liv, säger hon.

Annons

Det är inte lätt att vara liten. Välbalanserad och med rätt längd på linjerna. Så kan en del av en fölbedömning uttryckas. Men fölen som visas upp på Timrå Ridstadion under söndagen verkar inte ta det hela på så stort allvar. Med stolt hållning trippar de ivrigt fram intill sina mammor. De växlar gångarter från skritt till trav och galopp.

– Han har en taktmässig skritt och en rytmisk och välbalanserad galopp, förklarar hästutbildaren, tränaren och domaren Jan Ove Olsson efter en visning.

Carina Edin och Stiven Wiklund från Fränsta har tio hästar i sitt stall och sedan några år tillbaka föder de upp dressyrhästar på hobbynivå.

– För mig är det mentala lika viktigt som exteriören. Att hästarna är stabila, säger Carina Edin.

Hon började rida på riktigt först i 30-årsåldern och hon deltar gärna i tävlingar.

– Jag red lite grann som liten men det var inte alls på den här nivån. Det viktigaste är att man hittar en häst man passar ihop med, säger hon.

Anna Johansson från Ånge ska visa upp Chirality som föddes den 15 maj på gården i Parteboda.

– Jag tävlar i både hoppning och dressyr men mamman är hoppstammad, säger hon.

Anna har ridit sedan hon var liten och fick sin första häst när hon var 14.

– Jag bor på gården där hästarna står och den mesta fritiden tillbringar jag i stallet, säger hon.

Flera av fölen visas upp av rutinerade Sigrid Bergåkra. Ett av dem är I´m Amazing som ägs av Pehr Marklund. Och I´m Amzing är nog just så fantastisk som namnet gör gällande.

– Välkommen till finalringen, säger Jan Ove Olsson.

Här kan du se I´m Amazings födsel.

Annons