Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redo för kamp i Nordichallen

Snickarna har jobbat klart och utmanarna är snart redo.
Gladiatorerna har tränat under hela året
Nu fattas bara de oumbärliga – publiken.

Annons

För tredje året drar gladiatorinspelningarna in i Nordichallen. Snickarna är på plats sedan en månad tillbaka och hallen är populär för produktionsteamet.

– Det finns inte så många hallar som uppfyller våra önskemål. Vi ska kunna ha tillgång till den en längre tid och den ska inte ligga så långt bort. Dessutom är det hög efterfrågan på biljetter här, säger produktionsledaren Kim Vesterlund.

All dekor och tävlingsgrenar som klättervägg och pyramiden magasineras i Sundsvall. Caroline Durango från Sundsvall är eventansvarig för produktionen. Hon har hand om publikens upplevelser på och utanför inspelningsplatsen och ser till att de inblandade trivs.

– Publiken är oumbärlig. Det går inte att göra ett sånt här program utan dem, säger hon.

Torsdag den 12 november drar inspelningarna igång. Alla gladiatorer har varit med tidigare och de har under året tränat på grenar de ska utföra. 60 utmanare har under ett träningsläger i Nordichallen fått visa vad de går för. 40 av dem går vidare till inspelningen. Några som reserver eftersom det händer att utmanarna skadas.

Tv–programmet är populärt och många barn har gladiatorerna som idoler. Vad är det som lockar?

– Det är mystiken. Finns de på riktigt? Vi är noga med att inte exponera dem för mycket. Dessutom är de enormt starka. På riktigt, säger Caroline Durango.

Utmanarna ska vara bra på allt. De ska vara starka, snabba och smidiga. Dessutom ska de vara listiga och ha en rejäl vinnarskalle.

Under de två veckor som inspelningarna pågår är det 190 personer som kommer till Sundsvall för att delta i produktionen.

– Att vi får chansen att vara i Sundsvall är helt fantastiskt. Vi är superglada över publiken. De ger programmet feststämning, säger Caroline Durango.