Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reducering eller sänkning – kalla det vad ni vill men mig lurar ni inte

Kommentar till det svar som Servanet gav på insändaren Priskrig på bredband i Stöde – men hur kunde det bli så mycket billigare? ST 12/11.

Eftersom jag inte fick svar på mina frågor eller att det enda svar som jag fick var felaktigt, tänker jag själv ge svaren, som jag tror att de bör vara.

Att det var en konkurrents inträde på banan som gjorde att Servanet gick ut med ett erbjudande om en prissänkning från 19 900 kronor till 9 900 kronor är alldeles självklart. Du påstår att det inte är någon prissänkning, men i ert erbjudande står det klart att det är en "prisreducering" av fiberanslutningen enligt ovan. En prisreducering är lika med en prissänkning.

För att få ta del av erbjudandet blir vi tvingade att binda oss i 24 månader för 500 megabit i sekunden i internetanslutning. Detta är ett sätt att "mörka" att vi egentligen inte får en prissänkning på 10 000 kronor. Som du skriver att det är för att "era kunder skall vara beredda för framtiden" tror jag inte en sekund på.

Vad händer när det gått 24 månader? Kommer Servanet även då se till att deras kunder är "förberedda för framtiden" vilket är lika med 500 megabit i internetanslutning?

Det vore klädsamt om Servanet vill kommentera om mina funderingar stämmer.

Stödebo

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Servanet låter hälsa att de redan anser sig ha besvarat skribentens frågor och att denne är välkommen att höra av sig på telefon om det finns ytterligare funderingar.

Läs också:

Mer fiber och renare skit – här är tekniska nämndens investeringsplan för 2018

Stort fokus på att hela Sundsvall ska leva – så ska kommundelarna utvecklas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel