Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen inför nationell samordning för intensivvården – se Socialministerns presskonferens här

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Regeringen inför nu en nationell samordning för intensivvården i Sverige. Det berättade Socialministern Lena Hallengren under en presskonferens på onsdagen.

LIVE-TV: Följ senaste nytt kring coronaviruset – se sändningen från Expressen TV här:

I presskonferensen framkommer det att regeringen nu inför en nationell samordning för intensivvården i landet. Socialtjänsten går även in och stödjer regionerna för att de ska kunna öka antalet intensivvårdsplatser.

Lena Hallengren berättar att regeringen, socialstyrelsen och regionerna gör allt de kan för att skaffa fram det skyddsmateriel som behövs.

– Den här unika situationen har skapat problem inom sjukvården. Det finns en brist på sjukmateriel och vi är mycket medvetna om situationen. Undersköterskor, sjuksköterskor och läkare ska kunna känna sig trygga när de behandlar patienter som smittats med coronaviruset, säger Lena Hallengren.

Ministern berättar även att de nu har gjort konkreta framsteg och att de börjar få loss fler leveranser av sjukvårdsmateriel till Sverige. Det efter att flera länder lättat på restriktionerna angående handel med medicinsk skyddsutrustning.