Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regeringen vill ge vården i Västernorrland 9,7 miljoner extra: ”Personalen är lösningen”

Inom kort kommer en vårändringsbudget att presenterad, där det finns en satsning på 400 miljoner kronor för bättre tillgänglighet och kortade vårdköer under 2018. 9,7 miljoner kan hamna i länet.

Enligt ett pressmeddelande ska pengarna fördelas mellan landstingen efter befolkningsmängd.

– Personalen är lösningen. 9,7 miljoner kommer ge Västernorrland bättre förutsättningar att kapa vårdköer och säkerställa bemanningen, säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.

Syftet med medlen är att förbättra tillgängligheten i hälso- och sjukvården och att korta köerna. Pengarna kan användas av landstingen till bland annat mobila team i primärvården och förstärkning under sommaren.

– Tillgängligheten till vården är en prioriterad fråga för oss. Lösningarna kommer att se olika ut på olika platser, men nu ser vi till att det finns bättre förutsättningar för att lösa vårdens problem och trygga vården i hela landet, säger socialminister Annika Strandhäll i pressmeddelandet.

Läs också: Region Västernorrland satsar på vården – flera miljoner till förlossningsvård och kvinnors hälsa