Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regina är tillbaka

Regina är tillbaka på Estonte, det boende som hon lämnade den 15 november utan förklaring.
Jag är jättelättad att hon är tillbaka. Det är fantastiskt, säger Anita Ångström, föreståndare på Estonte.

Utan vidare ceremonier klev Regina in vid 18-tiden på boendet i Granloholm för ensamkommande unga flyktingar. Hela personalen var samlad, liksom ungdomarna och deras gode män, för att fira lucia när hon dök upp.

Det blev en riktig julklapp för oss, säger Anita Ångström.

Hur Regina mår, vad hon varit med om och varför hon försvann är frågor som inte kunde redas ut under kvällen. Regina var mycket trött och personalen beslutade att hon först och främst skulle få vila ut. Några synliga skador hade hon i alla fall inte.

Det är en del att reda ut och vi får undersöka hur hon mår. Men hon måste sova nu så hon piggnar till, innan vi kan prata med henne, säger Anita Ångström.

Det var den 15 november som 16-åriga Regina inte kom tillbaka till Estonte sedan hon gått ut för att göra ett besök på Kulturmagasinet. Hon efterlystes och veckan efter hennes försvinnande berättade en man att han hjälpt Regina att köpa tågbiljetter till Gävle. Hon var då i sällskap med en ung man.

En kontroll av hennes kontokort visade att hon i samband med biljettköpet tagit ut pengar. På bilder från bankomaten syntes också den unga mannen. Men där tog det stopp på spåren.

Reginas gode man, Lena Sundbom, har bedrivit energiska efterforskningar efter sin försvunna skyddsling och sett till att det skapats en efterlysning på nätet. När ST når henne har hon precis fått det glädjande beskedet.

Det är så fantastiskt. Värst är det att jag är i Stockholm, fast jag är på väg hem. Jag tar ledigt i morgon så jag får träffa Regina, säger Lena Sundbom.