Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regina ger vaga svar

Trots att uppgifterna från Regina är knapphändiga läggs ärendet nu åt sidan. Det var i torsdags som den ensamkomna flyktingflickan återvände till boendet i Granloholm, efter att ha varit försvunnen i en månad.
Hon har sagt att hon ville resa hem till Indonesien och att hon klev av på fel station och fick bo hos ett par i en stad, men hon vet inte vilken, berättar förundersökningsledaren Hans Björner.

Trots att polisen inte kan utesluta att den 16-åriga flickan kan ha utsatts för någon form av tvång finns det inte längre några brottsmisstankar som kan leda dem vidare.

Dyker det upp något senare, om personalen får veta något eller om hon själv börjar berätta, så får vi ta upp tråden då, säger Hans Björner.

Regina har inga synliga skador och ser ut att må bra fysiskt.

Men hon är allvarlig, tyst, och till och från även ledsen, säger Hans Björner.

Han tycker att hela ärendet är mystiskt.

Personligen tror jag att hon kan ha blivit utsatt för något slags tvång, nu eller tidigare, och om hon skulle börja berätta är det troligt att vi skulle komma på något människosmugglingsspår. Det är länge sedan jag blev så brydd över ett utredningsfall. Vi hoppas innerligt att det är som hon säger och att hon under sin bortavaro har bott hos det där snälla paret hon talar om, säger Hans Björner.

Regina har sagt att hon inte vet vem mannen är som hon syntes tillsammans med på filmen från övervakningskameran.

På boendet i Granloholm är personalen lättad.

Hon är tillbaka här och vi har hennes mående i fokus. Det är överraskande och man blir glad att över huvud taget få se henne igen, man hade börjat misströsta, säger Anita Ångström, föreståndare på Estonte.

Även inför sin gode man är Regina förtegen.

Jag vet inget om vad som har hänt henne eller var hon har varit. Hon vill inte berätta. Nu är hon trött och vill vila, säger Lena Sundbom.

Och för dem som står närmast 16-åringen har inte oron släppt.

Jag trodde att hon skulle bli glad när hon såg mig i alla fall, men det känns som om det är en annan flicka, säger Lena Sundbom.