Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regionfrågan är pest eller kolera

Annons

Regionfrågan låter sig inte diskuteras för att alla alternativ är dåliga. Ett grandiost Stornorrland tömmer regionen på människor och tillgångar för att skapa ett modernistiskt Umeå med spännande konstverk och arenor för möten mellan liktänkande akademiker som förtjust twittrar ut sina kollegors förträffligheter och instagrammar bilder från ett mikrobryggeri för att visa upp en levande region.

Ett Storvästernorrland innebär att man startar som förlorare och att Ådalenskotten förblir trumfkortet som slår ut alla försök till realpolitiska försök att föra regionen framåt i en positiv riktning utan alla resurser kommer fortsätta gynna den socialdemokratiska ledningen i Örnsköldsvik och deras lydande i Sollefteå. Inga mut- och sexskandaler kommer hindra maktfullkomligheten, utan när kvicksilvret flyter upp till ytan har de ansvariga ersatts av nya generationer nickedockor.

I stället för en öppen debatt bland berörda medborgare kommer de professionella debattörerna suga i sig varje tillfälle att vädra sina åsikter i regionfrågan trots att de är fullt medvetna om att valet är lika meningslöst som i Nordkorea för det finns prestige i att träffa andra debattörer och synas i media och detta är det mest ynkliga.

Först när tunga maktspelare ställer sig upp och erkänner att regionfrågan är pest eller kolera och att ingen vet hur vi ska lösa problemet kan vi debattera vår framtid på allvar. Men finns det någon Abelsson eller Dahlqvist bland våra unga maktkarriärister?

Läs fler insändare här:

Är alla ynkryggar numera?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel