Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regionindelningen handlar om makt

Allt handlar om makt – och än mer makt. Regeringens forcering av förslaget om ny regionindelning handlar uppenbarligen om att socialdemokraterna vill få mer makt över besluten ute i samhället, eftersom den centrala makten över riksdag och i regeringen minskat kraftigt efter de senaste valen.

Oron bland styrande socialdemokrater över att förlora makten efter riksdagsvalet 2018, personifieras i brådskan över att driva igenom en regionindelning trots folklig protest och obevisad fördel. Det visar att egen vinning prioriteras före människors vardag.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Om riksdagen antar förslaget om ny regionindelning innebär det att Socialdemokraterna, vänstern och Miljöpartiet stärker sitt inflytande i landets samtliga regionfullmäktige, styrelser och utskott. Det verkar vara ett av huvudskälen med förslaget från regeringen Löfven.

Hans Wessén

Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel