Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regn och blåst stoppade inte löparna när Indalsledenloppet firade jubileum – ser du någon du känner?

En stafett. Åtta sträckor. Och hundratals löpare.
På lördagen sprangs den 25 upplagan av Indalsledenloppet.
– Jag hoppas på en god fortsättning för loppet, säger Bernt Norberg i tävlingsledningen.

I 25 år har Indalsleden hållits. Loppet som går över åtta och en halv mil, för de lag som väljer att springa hela sträckan. Varje år ställer mellan 600 och 700 löpare upp i staffetten som betsår av åtta olika långa sträckor mellan Bispgården till Bergeforsen.

Och i år var inget undantag. För trots ett kyligt sommarväder, regn och blåst kom många krigande löpare till start.

Och den yngsta av dem, Colin Abrahamsson, var bara sju år gammal. Han fick hoppa in i sista stund för en lagkamrat i Koneo lag 3, som inte kunde komma till start.

– Jag visste inte ens om att loppet gick i dag, men det var jätteroligt att springa säger Colin Abrahamsson själv efter loppet.

Han delade på en sträcka och sprang totalt drygt fyra kilometer.

Det lag som först lyckade ta sig över mållinjen var Trångsviken.

– Det var nog vinst som gällde ända från början, sgäer Hanna Smedstad.

Hör segerlaget berätta om känslorna efter loppet i spelaren ovan.

Hon sprang den sista sträckan för sitt lag och fick då äran att, tillsammas med lagkamraterna, vara första över mållinjen och ta emot vinstkransen.

Ingen i Trångsviken hade däremot sprungit i samtliga 25 år. Något som ett par löpare är ensamma om att ha gjort. Det uppmärksammades under prisutdelningen.

– Det är bara ett par som sprungit alla loppen varav Pirkku Gulin för Läckerhäckarna är en av dem och så har även Ljustorps skidor också haft med ett lag samtliga åren, säger Bernt Norberg i tävlingsledningen.

Han säger att han tycker att en stafett är en bra form av löpning eftersom man hjälper varandra.

– Det är team work, säger han och fortsätter:

– Det är ett lopp som är till för alla, oavsett om man är ute efter att motionera på en rimlig nivå eller om man tävlingslöper.