Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnbågståget är klart för avgång

Fredrik Reinfeldts otålighet med Göran Hägglund är slut. Snart går det olycksaliga HBT-tåget. Loket är ett RFSL av senaste modell. Lokförare Reinfeldt, som lämnat Svenska kyrkan, lovar bröllopsklockor för samkönade par redan till midsommar. Kyrkklockor? I vagnarna med regnbågens alla färger hittar vi dagens besättning med tågmästarna Lars Ohly och Jan Björklund. För cafeterian svarar Peter Eriksson, Maria Wetterstrand, Maud Olofsson och Mona Sahlin. På alla platser i vagnarna finns vackra resemagasin med bilder från Ecce Homoutställningen och Prideparaden.

Kvar på perrongen står 3 000 000 svenskar, hälften av Sveriges kyrkoherdar med Sveriges starkaste politiker, klippan Göran Hägglund. Han har förstått skillnaden mellan homo- och heterosexuella par. Han står bakom partnerskapslagen och homo-, bi- och transsexuella personers rätt att få sin kärlek bekräftad. Äktenskap kan bara ingås av man och kvinna. Han känner ansvar för barn som sätts till världen som behöver både en far och en mor. Nästa signal ljuder redan i äktenskapets nedmontering, fri insemination, som kommer ge Sverige många nya ensamma mammor med barn som växer upp utan en pappa.

Med ombord på RFSL:s segertåg finns nu 6 000 000 svenskar, hälften av Sveriges kyrkoherdar och några biskopar, klara att välsigna HBT-äktenskap. Frågan är bara, hur äktar en man en man? Hur äktar en kvinna en kvinna? Är detta ett i ordets bemärkelse äktenskap? HBT-kärlek är lika fin enligt Mona Sahlin. Men frukten blir fader- eller moderlösa barn. I kärlekens namn, vill samhället, kyrkan och du verkligen uppleva detta? Regnbågståget står klart för avgång. Stanna på stationen med Göran Hägglund. En olycklig resa väntar.

Occo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel