Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnbågsvecka på biblioteken i Västernorrland

Just nu pågår Regnbågsveckan, en manifestation för ett öppet, jämlikt och jämställt samhälle. Biblioteken i länet erbjuder ett varierat program med allt från film och teater till dramatiska livsberättelser.

I centrum för Regnbågsveckan står kultur ur HBTQ-perspektiv. Under hela vecka 47 deltar biblioteken i Kramfors, Örnsköldsvik, Härnösand, Timrå och Sundsvall med film, teater, författarträff, fotoutställningar, föreläsning och mycket mer.

Flera inslag under Regnbågsveckan turnerar, som "En prickig regnbåge" av och med Linn Fjällmo Vestin – har vi rätt att vara de vi är och, i så fall, hur långt är vi beredda att gå för den rättigheten? Den gavs i Sundsvall på måndagen och ges i Timrå onsdag den 22 november.

Sundsvalls bibliotek visar, liksom flera andra, fotoutställningen "Lesbisk landsbygd", gjord av Edith Bergman och Lotta Andersson om att vara HBTQ-person på landsbygden. Sundsvalls bibliotek visar också filmen "Milk" för ungdomar på fredagen och på lördagen pysslar Kreativa klubben i alla regnbågens färger. Timrå bjuder under torsdagen in till Pangea för ett läsäventyr – högläsning med HBTQ-tema

Tatelicious Karigambe talar på Härnösands och Kramfors bibliotek om hur en svart transperson från Zimbabwe överlevde HIV och bemötte rädsla och hat med kärlek. Hon deltog i Sundsvall Pride 2016.

Hela programmet för veckan finns på Landstinget Västernorrlands hemsida.