Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rehabenheten svarar: Hjälpmedlen som inte används ska lämnas tillbaka – vi ringer nu ett stort antal patienter

Svar på insändaren "Vården vill inte ha tillbaka hjälpmedel – inte konstigt det fattas pengar".

Jag jobbar som enhetschef för rehabiliteringen i Sundsvalls kommun och blir mycket förvånad över denna insändare. Det är mycket olyckligt att du som skrivit insändaren, med flera, fått som svar att "det är bara att kasta".

Vi inom min verksamhet i Sundsvalls kommun jobbar hela tiden med att få tillbaka alla hjälpmedel som inte används. Detta är en stor kostnad för oss i vår kommun. Personalen hos oss (arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter samt rehabassistenter) har nu i uppdrag att ta kontakt med väldigt många patienter som har hjälpmedel för att förvissa sig om att hjälpmedel som man har används. Om de inte används ska de returneras till hjälpmedelscentralen i länet.

Man kan också lämna tillbaka de till flera av de vårdcentraler som finns i länet samt till kommunens insamlingsplats. Vilka dessa är kan man få svar på genom att ringa till landstinget eller respektive kommun för att få hjälp hur man ska göra med hjälpmedel som man inte har behov utav.

Har du hjälpmedel som du inte har behov av får du gärna höra av dig till mig.

Mats Edström, enhetschef rehabenheten Sundsvalls kommun, tel: 060-6585230

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel