Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rejäl röjning i Söråker – ska ge bättre skogsområden

Det röjs ordentligt i skogsområdena kring Söråker.
Både vid bensinmacken och nere vid havet faller träden.
– Det är lite röjning och uppstädning som sker enligt plan, säger Staffan Abramsson.

Annons

Det pågår arbeten med röjning i två skogsområden i Söråker. I området mellan Alavägen/Flädervägen och Centrumvägen har det röjts undan ordentligt.

– Det handlar både om siktröjningen och underhållning av skogen, säger Staffan Abramsson, avdelningschef fastighet och anläggning på kultur- och teknikförvaltningen.

Röjningsarbeten sker också på Båthamnsgatan nere vid havet. Sammanlagt rör det sig om cirka 60 000 kvadratmeter skogs- och slyområden som rensas upp i arbetena.

– Det ingår i den skogsvårdsplan som vi följer, förklarar Staffan Abramsson.

Tidigare har liknande röjningsarbeten skett på andra ställen i kommunen och det brukar alltid leda till reaktioner från allmänheten. Det är inget undantag den här gången heller.

– Det är alltid så att det blir reaktioner och en del vill att det ska rensas mer. Men vi kan inte göra några kalavverkningar för att någon vill se havet, säger Abramsson.

Arbetena i Söråker beräknas vara klara om ungefär en vecka. Några andra röjningsarbeten är inte inplanerade för tillfället.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!