Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekord för chartern

Utbudet av charterresor från Midlanda blir rekordstort i sommar.

Till Turkiet och Kroatien kommer antalet flygstolar närmast att fördubblas.

– Direktcharter blir allt populärare, och de som redan åkt är våra bästa ambassadörer, säger flygplatschefen Frank Olofsson.

Arrangören Detur fortsätter med sina resor till Antalya i Turkiet och i år drar man igång den 20:e april och kör åtta lördagar fram till en bit in i juni. I augusti startar man upp igen med ytterligare tolv turer fram till slutet av oktober.

Men att många resenärer längtar till Turkiet vill fler dra nytta av. Så i sommar arrangerar även Turkietresor charter till Bodrum/Marmaris med start den 5 maj. Det blir sju avgångar fram till mitten av juni och sedan ytterligare minst sju turer från och med den 18 augusti.

Även till Kroatien blir utökningen kraftig. I somras började Scandjet med turer till Zadar, men då med resenärer från både flygplatsen i Umeå och från Midlanda. Så blir det inte i år.

– Vi var väldigt nöjda med resandet från Sundsvall, som var en av våra mest framgångsrika orter. Därför får Sundsvall nu egna maskiner med 189 stolar. På våra avgångar i sommar blir det sammanlagt över 2 000 platser. Möjligen kan det också bli aktuellt att göra någon gemensam tur för Sundsvall och Umeå under sommaren, säger Sasha Djakovic, koncernchef för Scandjet Aviation Group AB.

Han menar att många av de som väljer Kroatien söker något mer än bara fina bad.

– De är ofta i åldern 50+ och är också intresserade av natur, kultur och god mat. De vill ha det genuina, menar Sasha Djakovic.

Scandjet, med säte i Göteborg, är en arrangör med egen organisation och försäljning, men dessutom är Resia återförsäljare av deras resor.

I sommar satsar också Ving och Fritidsresor, som nu har resor till Gran Canaria, vidare på Mallorca och Turkiet.

Midlanda ska dessutom göra en ombyggnad under mars månad, så att passkontrollen kommer före kaféet och taxfree-avdelningen. Det tror man blir smidigare för resenärerna.

Frank Olofsson tycker att det ser väldigt positivt ut inför charter-sommaren. Själv gissar han att det blir mest sug efter Kroatien-resor.

– Det var ett väldigt tryck i fjol. Det ligger relativt nära, är inte överexploaterat och ligger utanför EU, ännu så länge.