Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordintresse för lärarkonferensen

Mittlärande slår besöksrekord. På tisdagen samlades drygt 1000 pedagoger för att ta del av föreläsningar, mingla och få tips om nya läromedel.

Konferensens målgrupp är alla som jobbar inom pedagogik från förskolan till gymnasiet. Besökarna kommer bland annat från Sundsvall, Härnösand och Kramfors. Nytt för i år är en app som gör att besökare lättare ska kunna hålla koll på de föreläsningar de är intresserade av.

Läs också: Mirjamsdotter: Inför genvägar till lärarlegitimation

– Förra året var det bara en av dagarna som var fullbokade och bara det var jätteroligt. I år har det varit många som vi fått säga nej till på grund av platsbrist, säger Jeanette Larsson Tostar, en av Mittlärandes projektledare, och fortsätter:

– Ryktet om Mittlärande har verkligen spridit sig. Första året var det många som inte kände till konferensen, men nu har studieledarna börjat planera och lägger studiedagar så att folk kan åka hit.

Under tisdagen föreläste bland annat eleverna i årskurs sex på Bredsands skola om den deckare som klassen skrev och som presenterades på bokmässan i Göteborg.

Läs också: Lärare polisanmäld för att ha antastat elever

En annan föreläsare var pedagogen och föreläsaren Charlotta Karlsson som berättade om sina erfarenheter av att jobba tydligare utifrån elevernas personliga behov.

– Min föreläsning var faktiskt nästan fullsatt. En vän till mig filmade också min föreläsning live via Periscope och det var runt 60 personer som tittade där. Det har varit mycket prat om den appen på sistone så det var roligt att få visa möjligheterna med den, säger Charlotta Karlsson.

Även programledaren, författaren och läraren Beppe Singer talade inför besökarna. Hans föreläsning "10 sätt att misslyckas som lärare" handlade om hur pedagoger ska tänka för att göra tillvaron bättre både för sig själva och eleverna.

– Jag tycker inte att alla ska få jobba som lärare, det ska vara ett privilegium. Är du en bitter, trött och oengagerad pedagog så har du ingenting i ett klassrum att göra. Det är många som inte klarar av att höra det, säger han.

Läs också: Skolor i Västernorrland får miljoner

Läs också: Elin Nilsson rasar mot valet av skoldirektör: "En politisk lathet"