Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordlågt förtroende för Socialdemokraterna – Sonidsson: "Det säger inte så mycket"

Förtroendet för Socialdemokraterna sjunker. På torsdagen kallade Stefan Löfven till ett telefonmöte med Eva Sonidsson, distriktsordförande för Socialdemokraterna i Västernorrland.
– Vad vi pratade om håller jag för mig själv, säger hon.

De tre senaste opinionsundersökningarna har visat att väljarstödet för Socialdemokraterna ligger på under 25 procent. Två av dem har dessutom visat att det är Moderaterna som skulle bli landets största parti om det var val i dag.

För att diskutera bland annat detta kallade Stefan Löfven och hans partisekreterare Carin Jämtin alla Socialdemokraternas distriktsordförande i Sverige till ett telefonmöte. En av dem som hade kontakt med Stefan Löfven på torsdagskvällen var Eva Sonidsson, som är förtegen om vad som sades på mötet.

– För det första så är det här inget dramatiskt eftersom vi brukar ha sådana här möten med jämna mellanrum. För det andra vill jag inte uttala mig om vad vi pratade om. Jag tycker inte att det är rätt att diskutera interna möten i media, säger hon och fortsätter:

– Det jag kan säga om undersökningarna är att de är snäva och små. Det här säger inte så himla mycket, om jag ska vara ärlig.

Men vad tror du att de minskade siffrorna beror på?

– Vi har ett speciellt läge i politiken i dag, med många asylsökande som kommer till Sverige. Sådana händelser påverkar opinionsläget och så har det alltid varit oavsett om det är vi eller andra som har suttit vid regeringsmakten.

Enligt Eva Sonidsson var det bara en liten del av mötet som handlade om de sjunkande siffrorna.

– Vi har en bra politik och vi måste stå på oss. Vi lägger pengar till fler jobb och jag är inte ett dugg orolig över att vi inte kommer kunna klara av det här, säger hon.

Läs mer:

Eva Sonidsson (S) räknar med att skatten höjs

Sonidsson har talat noll gånger i riksdagen – på ett år

Sonidsson om petade landstingsdirektören: "Jag är inte förvånad"