Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordlång väntan på bil

Bilen lämnades in på verkstad för ett decennium sedan.
Fortfarande är den inte fixad.
– Det här har blivit ett sådant jävla bekymmer för mig. Nu vill jag bara ha igen bilen, säger ägaren.

Det är lite Galenskaparna och tv-serien "Macken" över den här historien, som handlar om en försvunnen bil av äldre modell – dock inte en vit Opel.

Det här är den rättmätige ägarens version av vad som har hänt – och inte tycks hända.

– Jag har fått ärva bilen av en släkting, som lämnade in den på verkstad för en jädra massa år sedan. Nu har släktingen dessutom gått bort och det är jag som har fått ärva bil och bekymmer, säger mannen.

Bilägaren säger också att han inte vill avslöja vem han är och att han inte vill peka ut vilken bilverkstad det handlar om.

– Jag vill inte hänga ut någon. Det kanske trots allt finns en bra förklaring. Nu vill jag bara att bilen ska fixas till, så att jag kan hämta den. Jag vet ju att den finns där i något hörn, säger han.

Enligt nuvarande fordonsägare har det även inkluderats en hel del besök till bilverkstaden genom åren – både för honom och släktingen.

– Kanske är det därför de har blivit less på både släktingen och mig, säger mannen.

– Samtidigt var det egentligen inte bråttom att bilen skulle fixas. I alla fall inte i början. Släktingen hade ju även en annan körduglig bil att åka med.

Efter ett antal år avled mannens släkting – och han fick överta ägandeskapet.

– Nu har det blivit min grej att fixa till det här – och jag börjar faktiskt bli jävligt less på att fara dit och stöta på, säger han.

Mannen berättar om sina upprepade besök till bilverkstaden och att han allt som oftast mötts av "det har kommit lite annat emellan, som är viktigare".

På polisen säger förundersökningsledare Leif Johansson att de självklart hjälper till om det blir en polisanmälan, men att ägaren i första hand ska vända sig till Kronofogdemyndigheten.

– Enklaste lösningen är att ägaren bara får sin bil. I alla fall om det inte finns några ekonomiska mellanhavanden, säger Leif Johansson.

– Annars kan förstås ägaren be både Kronofogden och oss om hjälp, säger Leif Johansson, som inte kan påminna sig om att han hört talas om något lika segdraget verkstadsjobb tidigare – bortsett då ifrån Roy & Rogers mack.

– Att det tar sådan här lång tid är inte vanligt, men är man inte överens om exempelvis betalningen, då kan det dra ut på tiden jättelänge, säger han.