Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordstort intresse för kryssningarna till Höga kusten

Intresset för att kryssa till Höga kusten nästa sommar slår alla rekord.
– I fjol hade vi 1 700 föranmälningar till Tyskland totalt. Nu har vi fått 2 400 föranmälningar – på ett dygn! säger Marie Malmros på Birka Cruises.

Annons

Kryssningarna som offentliggjordes i går handlar alltså om två tredagarsturer på rutten Stockholm-Härnösand-Luleå och tillbaka.

M/S Birka som rymmer 1 800 passagerare i drygt 700 hytter anlöper till Härnösand på två speciella dagar: nationaldagen 6 juni och midsommarafton 24 juni.

Från förtöjningen i Härnösands djuphamn erbjuds passagerarna utflykter runtom i Höga kusten. Den som väljer att stanna i Härnösand har promenadavstånd till centrum eller till midsommarfirande alternativt nationaldagsfirande på Murbergets friluftsmuseum.

Av 2400 föranmälda på ett dygn räknar Marie Malmros med att de flesta gäller just sommarens nyhet med Höga kusten.

– Jag tror att en majoritet gäller den nyheten. Eller det är jag övertygad om.

– Titta bara på vår Facebooksida och i andra sociala medier. På den första suddiga bilden vi la ut i går ut fick vi tusen likes på en timme.

– Nu har vi 5 500 tummen upp, fem hundra delningar och nära två hundra kommentarer. Det här är andra året vi mäter så här och det är klart mer än i fjol på vår kryssning till Warnemünde i Tyskland, säger hon.

Ingen risk att kryssningen ställs in på grund av för få anmälda?

– Nej, det går ju inte ens att tänka sig. Snarare blir det huggsexa om platserna, säger Marie Malmros.

De faktiska bokningarna inleds någon gång i mitten av december. Birka Cruises upplägg är att de som gjort förhandsanmälningar har första tjing. De får ett erbjudande några dagar i förväg.

Efter Härnösand kommer kryssningen att gå inomskärs i fyra timmar till Örnsköldsvik via Högakustenbron, Ulvön och Trysunda. I Härnösand ges nyfikna möjlighet att gå ombord på fartyget när det ligger vid kaj.