Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordtunt SFK slog topplaget

Med bara elva spelare i truppen fick sportchefen ta på sig fotbollsskorna igen.
Men Selånger var ändå så pass starka att de slog skickliga Boden.
– Vi genomförde matchplanen perfekt, säger Jonas Westring, tränare.

En fortsatt skadetunn trupp fyllde nätt och jämnt ut startelvan. Så för att fylla bänken bytte assisterande tränaren Jonas Westring om och sportchefen Andreas Wikström tog bilen till Boden under natten tillsammans med en otränad Kristian Wedmark.

Därtill var huvudtränaren Bert Stålberg sjuk.

Förutsättningarna var sådär för Selånger mot serietvåan Boden.

– Men elvan var jättebra och vi har fått tips om hur vi ska ta oss an Boden. Vi har fått tillbaka Mattias Svelander, Per Nyman, Christoffer Nerkman och Christoffer Brännström, säger Westring.

Matchplanen var genomtänkt.

– Vi jobbade stenhårt med att kontra på Oliver Widahl och Petter Andersson, som gjorde sin första match som forward. Alla jobbade hårt defensivt, vi försökte bryta på egen planhalva och ta oss in.

Målen trillade så småningom in för Selånger. Ett på retur efter inlägg av Christoffer Nerkman och två efter långa löpningar med boll av Petter Andersson, där den ena slutade med ett inlägg till Oliver Widahl.

– Per Nyman var spindeln i nätet med klass på sina passningar och jobbade väldigt hårt på innermittfältet med Mattias Svelander. Och Nerkman hade lekstuga på sin kant i första. Men ska jag berömma någon är det Sebastian Sandberg, mittback, som inte gjorde ett misstag på hela matchen.

– Det var en maxprestation av samtliga. En riktig laginsats där vi följde matchplanen perfekt.