Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rektorer svarar på kritiken att skolmaten tog slut

Flera föräldrar har hört av sig till rektor Margareta Ljunggren med anledning av att tre klasser skickades hem för att eleverna inte hade fått mat. Personalen hann inte ta fram alternativrätter i tid.

Margareta Ljunggren beklagar sig i ett brev till föräldrarna att mjölken och den ordinarie skolmåltidsrätten tagit slut. Hon har vidarebefordat synpunkterna till Hagaskolan som ansvarar för lunchserveringen och som Katrinelundskolan köper tjänsterna av. Margareta Ljunggren anser att eleverna ska få äta sig mätta i trivsam måltidsmiljö och scheman har nu ändrats för att minska köerna.

Även Hagaskolans rektor Gunilla Eriksson har skrivit ett brev. Där står bland annat: " Varje dag serveras 890 portioner mat till Katrinelund och Hagaskolans elever. Då det är populär mat beställs 1 000 portioner. Tanken är att eleverna ska ta kyckling, eller fisk, ris / potatis, smörgås och mjölk för att bli mätta. Problemet är att många elever bara tar kyckling eller fisk och då räcker inte maten, trots att det beställts fler portioner. Jag vill poängtera att eleverna aldrig blir utan mat, istället värms annan mat upp."

Gunilla Eriksson meddelar att de nu kommer att beställa 200 portioner extra när det serveras populär mat.