Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ren jagade skidåkarei Södra bergets backe

Både en slalom- och en längdskidåkare på Södra berget mötte i går motstånd från oväntat håll.
En ensam ren började jaga motionärerna, men kom i alla fall inte ifatt slalomåkaren nedför branten.
– Man undrar var den har kommit ifrån, säger Johnny Nyman, pistvakt.

Annons

Södra bergets slalombacke fick i går oväntat besök. Vid 11-tiden kom en ren plötsligt vandrande ner från berget och gjorde de cirka 100 eleverna från Hedbergska skolan, som hade friluftsdag, sällskap i backen.

– Johnny var inne och vi andra var ute i backen. Plötsligt hörde jag hur Johnny sa, ”Varning för ren i backen” och trodde att han skämtade, men så såg vi att det var ju faktiskt en ren där, berättar Daniel Urander, tränare och pistvakt.

Renen tog ganska omgående upp jakten på en ensam slalomåkare, som lyckligtvis hann först ner utan att ramla. Även en längdskidåkare fick pressa sig själv lite extra när renen satte fart i spåren, men efter de händelserna har renen mest agerat åskådare till vinterlekarna.

– Den har bara gått och kollat fram och tillbaka och ibland sprungit undan. Den verkar helt tam, säger Johnny Nyman.

När renen gjorde entré i backen ringde Daniel Urander för säkerhets skull polisen.

– Men de gör ingenting så länge den inte är hotfull, berättar han.

Så om renen håller sig till spelets regler – fortsätter att vara lugn och beskedlig – och inte drar sig tillbaka upp för branten igen, kan skidåkarna på Södra berget även fortsättningsvis förvänta sig sällskap av det lite ovanligare slaget.