Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rena rama mörkret på vägarna – gör rent reflexerna på kantstolpar och mitträcken

Ställer en fråga till Trafikverket och dess underentreprenörer vad gäller vägunderhåll och därmed ingående åtgärder som bland annat främjar trafiksäkerheten och väsentligt underlättar för oss trafikanter under den mörka årstiden som vi nu befinner oss i.

Rätta mig om jag har fel, men jag trodde att relexerna på såväl kantstolpar som vid befintliga mitträcken hade en uppgift att fylla. Det vill säga vägleda, underlätta och öka trafiksäkerheten för oss trafikanter inklusive underhållsfordon.

Jag tror att flera med mig åtskilliga gånger grunnat över varför inte det sker en regelbunden rengöring av dessa. En gång per år kan ju tolkas som regelbundet, men här avses att åtgärden vidtages innan reflexeffekten är obefintlig som i nuläget.

Ja, jag vet, men skyll inte på saltet. Det saltet åstadkommer måste i sin tur också åtgärdas.

Var på hemresa från Osloområdet 20 november. E4 från Söderhamn till Härnösand. Uruselt hela vägen. 25 november Härnösand-Veda-Bollstabruk, 27 november Härnösand-Sundsvall. Genomgående inga reflekterande reflexer.

Rekommenderar ett studiebesök till våra grannar i väster, men se upp, där blir man nästintill bländad istället!

Leifohlina

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel