Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Renovering på Ala skola – ett projekt för flera miljoner

Renovering av Ala skola har varit på gång länge.
Nu ska mångmiljonprojektet påbörjas och förhoppningen är en snabb start.
– Det ska i gång så fort det bara går, säger Ronnie Söderlund.

Satsningen på en renovering av Ala skola i Söråker har varit aktuell länge. Men renoveringsarbetena har inte kommit i gång som planerat och projektet har skjutits på framtiden. Nu ska däremot arbetena starta och anbudsförfarandet är klart.

– Vi har skickat ut tilldelningsbeslut och nu ska arbetet i gång så fort det bara går, säger Ronnie Söderlund, förvaltningschef på kultur- och teknikförvaltningen.

Renoveringen gäller bland annat ett cirka 700 kvadratmeter stort tak på den nyare delen av skolan. Tidigare har en del av taket på vinkelbyggnaden byggts om och nu startar etapp två i det projektet. Men det är även en hel del andra ombyggnader som ska genomföras på skolan.

– Det är ett antal klassrum som ska renoveras och så ska fönster bytas ut i byggnaden, förklarar Staffan Abramsson, avdelningschef fastighet och anläggning på kultur- och teknikförvaltningen.

Dessutom ska ventilationen bytas ut och byggnaden ska i samband med renoveringen också energisäkras. Under byggtiden kommer skolan att fungera som vanligt och alla elever kommer att ha sina lektioner.

– Skolan har gjort ett jättebra arbete, trots att ett byggprojekt kommer att pågå har de lyckats omdisponera så att det går att ha full skolgång, säger Staffan Abramsson.

Kostnaden för projektet ligger på cirka 11 miljoner kronor och om bygget kommer i gång som planerat så räknar man med att allting ska stå klart tills dess att elever och personal kommer tillbaka från sommarlovet. Längre fram kan det vara aktuellt med fler åtgärder på Ala skola.

– Vi tittar på energidelar hela tiden men som det är nu så tar vi det har som ett första steg, säger Staffan Abramsson.